’SAĞLIK HAFTASI ŞENLİĞİ


stant kurulup aşagıda belirtilen etkinlikler yapılacak 

Beslenme Kulübü

1.        Gün (pazaresi)

Besin Dedektifi: Katılımcılara çeşitli besinlerin bulanık veya yakın çekim görselleri gösterilir. En hızlı doğru tahmin eden kazanır.

Mit mi Gerçek mi: Katılımcılara beslenme ile ilgili yaygın inanışlar söylenir (örneğin, "Gece yemek yemek kilo aldırır." gibi). Onlar da bunun doğru mu yanlış mı olduğuna karar verir. En çok doğru cevaplayan kişi kazanır.

Antropometrik ölçüm: Katılımcıların boy, kilo ve vücudun belirli yerleri ölçülüp bilgi verilir.

Saat 10.00- 16.00

2.        Gün salı

Kaloriyi Tahmin Et: Katılımcılara çeşitli yiyecekler gösterilir ve kalorilerini tahmin etmeleri istenir. En yakın tahmini yapan puan kazanır.

Antropometrik ölçüm: Katılımcıların boy, kilo ve vücudun belirli yerleri ölçülüp bilgi verilir.

Saat 10.00- 16.00

3.        Gün carsamba

 Sağlıklı tabak oluşturma: Katılımcılara belli bir liste verilir ve katılımcılar bu listeden 5 ürünü seçerek dengeli ve sağlıklı bir tabak oluşturmaya çalışır. En sağlıklı tabağı oluşturan katılımcı kazanır.

Antropometrik ölçüm: Katılımcıların boy, kilo ve vücudun belirli yerleri ölçülüp bilgi verilir.

Saat 10.00- 16.00

 

4.gün perşembe

Jenga: Blokların üzerine beslenme ile ilgili sorular yazılır. Bu sorulara doğru cevap veren kişiler bloğu bir üste koymaya hak kazanır ve en yüksek puan alan takım kazanır.

Antropometrik ölçüm: Katılımcıların boy, kilo ve vücudun belirli yerleri ölçülüp bilgi verilir.

Saat 10.00- 16.00

 

Tıp Öğrenciler Birliği Kulübü

Kelime tahmini: Etkinlik kapsamında, katılımcılara harfleri karışık şekilde yazılmış hastalık isimleri gösterilecek. İkişerli gruplar halinde yarışan katılımcılar, kelimenin doğru halini en hızlı şekilde tahmin etmeye çalışacak. En çok doğru tahmini yapan kişi oyunu kazanacak.

Tabu: Etkinlik kapsamında, cinsel sağlık ile ilgili kelimelerin yer aldığı tabu kartlarıyla bir oyun oynanacaktır. Katılımcılar, kartlarda yazan kelimeleri yasaklı kelimeleri kullanmadan takım arkadaşlarına anlatmaya çalışacak. Bu oyun, cinsel sağlık konusunda farkındalık oluşturmayı ve bilgilendirici bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır.

Cerrahi Düğüm Atma: Cerrahi düğüm atma yarışmasında, katılımcılar ikişerli gruplar halinde yarışacak ve verilen düğümü en hızlı şekilde atan kişi kazanacak.

Not: etkinilkler hergün: pazartesi Salı çarşamba ve Perşembe günü yapılacakltır

Saat 10.00- 16.00

 

 

Bilimsel Araştırma Topluluğu

 

İlginç Tıbbi Vakalar: Dünyada yaşanmış en ilginç ve en komik tıbbi vakaları sunar ve katılımcılar "Gerçek mi Uydurma mı?" diye tahminde bulunur.

Gerçek mi Photoshop mu: Katılımcılara çeşitli medikal görüntüler gösterilir ve gerçek mi yoksa Photoshop mu olduğunu tahmin ederler.

Doktorlar Quiz: Doktorlar dizisinin konu ve olay örgüsü hakkında bölümler içinde geçen vaka olay ve terimlerin sorularda yer aldığı sorular.

Tıp Dilinde Halk Dilinde: Halk arasında bilinen hastalık ve tıbbi aletlerin tıptaki terimsel adlarını bilmek üzerine kurulu oyun.

Sağlık Bingosu: Sağlıklı yaşam için yapmamız gerekenlerin yazılı olduğu bir bingo! Tamamını uygulayan ödülü alır.

  Not: etkinilkler hergün: pazartesi Salı çarşamba ve Perşembe günü yapılacakltır

Pozitif Yaşam Kulübü

1.gün

Ben Kimim: Kişilerin alnına doğa ve sağlık üzerine terimler konur ve kişi karşısındakine sorular sorarak alnında bulunan terimi bulmaya çalışır.

Saat 10.00- 16.00

 

2. gün

Uzak Atlayış: Yere çizilen çizgilerle beraber kişiler başlangıç çizgisinden zıplarlar ve ileri doğru atılırlar en uç çizgiye yaklaşan kazanır.

Saat 10.00- 16.00

 

3.        Gün

Ok Atışı: Ok antrenörü  Süleyman akaloglu tarafından hazırlanan hedefe antrenör eşliğinde kişilere ok attırma.

Saat 10.00- 16.00

 

4.Gün

Tuz Tekerlemesi: Tuzluk oyununun bir modifikasyonudur. Tuzlukların içinde yazan sayılara denk gelen fiziksel hareketleri yapma ve tekerleme söyleme.

Saat 10.00- 16.00

 

Fiziksel Aktivite Kulübü

1.        Gün

Maksimum Zıplama: Katılımcılar ellerine yapışkan etiket alıp zıplayarak uzanabildikleri son noktaya etiketi yapıştırır, skorlar kaydedilir.

Saat 10.00- 16.00

 

2.        Gün

Denge Tahtası: katılımcılar denge tahtasının üstüne çıkar ve süre kaydedilir, bir dakika ve üstünde küçük ödüller verilir.

Saat 10.00- 16.00

 

3.        Gün

Mum Söndürme: Beş mum aralarında belirli bir mesafeyle yerleştirilir. Katılımcılar bu mumları tek nefeste söndürmeye çalışırlar.

Dinozor mu Kas mı: Katılımcılara rastgele kas ya da dinozor isimleri söylenir ve söylenen kelimenin hangisi olduğunu tahmin etmeleri istenir.

Saat 10.00- 16.00

4.        Gün

Yıldız Diyagramı: Her köşesi farklı renkle belirtilen bir sekizgenin ortasında katılımcı durur ve kullanacağı bacağını belirler. Etkinliği yaptıran kişi art arda olacak şekilde renkleri söyler bu sırada katılımcı seçtiği ayağıyla renklere ulaşmaya çalışır.

Saat 10.00- 16.00

 

Hemşirelik Kulübü

1. Gün

Bulaşıcı Hastalıklar

Konu: Cinsel yolla bulaşan hastalıklar başta olmak üzere bulaşıcı hastalıklar hakkında bilgilendirme.Afiş-broşür dağıtımı ile farkındalık çalışması

Sağlık Tabu

* Amaç: Sağlık terimlerini hızlı ve doğru bir şekilde anlatmak.

* Nasıl Oynanır: Katılımcılara sağlıkla ilgili kelimeler verilir (örneğin, steteskop, diyabet, tansiyon). Bu kelimeleri belirli kelimeleri kullanmadan anlatmalari istenir. En çok kelimeyi doğru anlatan kazanır

Sağlık Balon Patlatma

* Amaç: Eğlenceli bir şekilde sağlık bilgisi öğrenmek.

* Nasıl Oynanır: Balonların içine sağlıkla ilgili sorular konur. Katılımcılar balonları patlatarak sorularu bulur ve cevaplar.

En çok dogru cevabı veren kazanır.

Sağlık Kutu Oyunu

* Amaç: Dev bir kutu oyunuyla sağlık bilgisini test etmek.

* Nasıl Oynanır: Yere dev bir kutu oyunu çizilir. Katılımcılar zar atarak ilerler ve geldikleri karelerde sağlıkla ilgili soruları cevaplar. En hızlı bitiren kazanır.

 Sağlık Kelime Avı

•Amaç: Tıbbi terimleri öğrenmeyi ve sağlık konularına aşinalık kazanmayı eğlenceli hale getirir.

•Nasıl Oynanır: Oyunculara, içinde karışık harfler bulunan bir kelime avı tablosu verilir. Bu tabloda gizlenmiş sağlıkla ilgili kelimeleri (örneğin, hijyen, steteskop, nabız) bulup işaretlemeleri gerekir. Kelimeler yatay, dikey, çapraz veya ters yönde olabilir. Belirlenen süre içinde en çok kelimeyi bulan oyuncu kazanır.

Saat 10.00- 16.00

2. Gün

Sinir ve Ruh Hastalıkları

Konu: Anksiyete, kaygı ve gençler arasında yaygın ruh sağlığı problemlerine dikkat çekme. Afiş-broşür dağıtımı ile farkındalık çalışması

Sağlık Moda Şovu

* Amaç: Sağlıkla ilgili kostümler tasarlayarak yaratıcılığı arttırmak.

* Nasıl Oynanır: Katılımcılar organ kostümleri, hemşire veya doktor kıyafetleri, hatta sağlık yiyecek kostümleri tasarlar ve stantta oylamaya sunulur. En yaratıcı kostümü hazırlayan kazanır.

Beyaz Önlük Bowling Oyunu: Tıp ve sağlıkla ilgili sembollerin olduğu bowling şişeleriyle eğlenceli bir oyun düzenlenecektir.

 Ben Hangi Aletim

Amaç: Sağlık ekipmanlarını tanımayı ve öğrenmeyi eğlenceli hale getirir.

Nasıl Oynanır: Bir oyuncunun alnına veya sırtına bir sağlık aleti adı yazılı kart yerleştirilir. Diğer oyuncular, aletin ne işe yaradığını tarif eder ancak adını söylemez. Oyuncu, verilen ipuçlarına göre hangi sağlık aleti olduğunu tahmin etmeye çalışır. Doğru tahmin ederse puan kazanır ve sıra diğer oyuncuya geçer.

 Tıbbi Sessiz Sinama

Amaç: Tıbbi kavramları, hemşirelik görevlerini ve sağlık durumlarını yaratıcı yollarla anlatmak ve öğrenmek.

Nasıl oynanır: Kart seçip sağlıkla ilgili terimleri yalnızca mimik ve hareketlerle anlatırken diğer katılımcılar doğru cevabı tahmin etmeye çalışır.

Saat 10.00- 16.00

3.gün

Steteskopla Nabız Tahmini Oyunu: Katılımcılar bir arkadaşının nabzını steteskopla ölçüp doğru tahmin etmeye çalışacaktır.

Sağlık Pictionary

* Amaç: Katilimcilarin sağlık terimlerini

çizerek anlatma becerilerini geliştirmek.

* Nasıl Oynanır: Katılımcılara sağlıkla ilgili kelimeler verilir ve bu kelimeleri çizerek anlatmaları istenir. En çok kelimeyi doğru anlatan kazanır.

Sağlık ve genel kültür temalı ödüllü bilgi yarışması

Saat 10.00- 16.00

 

 

4.gün

En çok oynanan ve sevilen oyunlar tekrar oynanılacak.

Yeşilay Kulübü

1.gün

Sigara içerisindeki maddeler gösterilip sigara harici hangi maddelerde olduğunu gösterip peki bu maddeler sizce tüketilebilir mi?

Katranà Kömürden oluşur

Methanolà Roket Yakıtı

Nikotin à Böcek öldürücü

Asetonà Kimyasal sürücü

Sterait asità Mumum

Butonà Tüp gazı

Katmiyum à Pil metali

Boya

Amonyak à Tuvalet temizleyici

Saat 10.00- 16.00

 

2. gün

Yeşil Tabu: Zararlı alışkanlıklar ve sağlıklı yaşam ile ilgili kelimelerden oluşan tabu.

Saat 10.00- 16.00

 

3.        Gün

 Zararlı Alışkanlıklar Yerine Sağlıklı Alternatifler Kişilere kartlarla:

Örneğin:

Sigara içerek rahatlamak yerine nefes egzersizi.

Alkol kullanmak yerine sağlıklı içecek alternatifleri ve vücudumuza etkileri.

Kumar ile sosyalleşmek yerine grup egzersizleri ve vücudumuza etkileri.

 Saat 10.00- 16.00

 

Müzik külübü

12.00 ile 13.30 saatler arasında konser verilecek:

12.00 ile 13.30 saatler arasında konser verilecek

 

stantlarda ikramlıklar dagıtılacaktır

 

Bütün katılım saglayan külüplerle yapılacak olan etkinlikler

Halat cekme yarışı

İp atlama

Çuval yarışı


Etkinlige katılan kulüpler 

beslenme külübü

müzik kulübü

hemşirelik kulübü 

tıp ögrenciler birligi 

fiziksel aktivite kulübü 

bilimsel arastırma toplulugu

pozitif yaşam kulübü 

yeşilay kulübü